Luontopolut houkuttavat syksyllä

10.10.2022

Savonlinnan keskustasta pääsee nopeasti luonnon helmaan. Varsinkin näin syksyllä luontomaisemat lumoavat väreillään. Kaupungin metsätoimi ylläpitää kahta luontopolkua: Karhuvuoren luontopolkua ja Soininmäen luontopolkua. Näistä Karhuvuoren reitti on lyhyempi, n. 2 kilometriä pitkä, joten se sopii myös perheen pienempien kuljettavaksi.

Karhuvuoren luontopolku (Hirvasjärventie 39)

Polun varrelle on laitettu 13 rastipistettä. Näiden pisteiden tarkemmat esittelyt löydät luontopolkuvihkosesta (saatavilla polun lähtöpisteen postilaatikosta). Reitti on merkitty oranssilla maalilla ja mm. ojanylityksiin on rakennettu pitkospuut. Reitillä on mahdollisuus myös vaikkapa makkaranpaistoon sitä varten rakennetulla laavulla ja tulipaikalla. Jyrkimpien osuuksien avuksi on rakennettu tukevat puiset kaiteet. Karhuvuoren huipulle on tehty penkit joissa voi hetken huilahtaa.

Karttalinkki tässä.

Soininmäen luontopolku (Vuohimäentie 40)

Polku on n. 9 km pitkä, mutta sen voi jakaa pienempiinkin osiin. Keltaiset maalimerkit sekä nuolet opastavat pysymään polulla. Myös laavu löytyy reitiltä. Mustalammen laavun läheisyydessä on kuivakäymälä ja kiva järvinäkymä. Tämän reitin opasvihkosia voi myös etsiä reitin alussa olevasta postilaatikosta. Alkureitti kulkee saimaan rannan läheltä. N. 4 kilometrin kohdalla on mahdollista poiketa reitiltä ja kulkea vaikkapa Tervastuvalle tai Suurjärvelle. Soininmäen huipulta näkyy järviä ja mäkiä. Mustalammen laavu on n. 5 kilometrin kävelyn päässä.

Karttalinkki tässä.

Mitä muita luontokohteita suosittelisit Savonlinnassa?